MAAND 8

Heb je een druktemakertje in je buik en denk je daarom dat het een jongen is? Dat hoeft helemaal niet; meisjes kunnen net zo druk zijn als jongens.
  
Het kraakbeen van het skelet van je baby begint langzaam te verbenen, behalve de schedel. Omdat het hoofdje straks goed door het baringskanaal moet kunnen, bestaat de schedel nog uit ‘losse’ platen, die over elkaar heen kunnen schuiven.

29
30

Ook zo benieuwd hoe je baby eruit zal zien? Lijkt hij op jou of juist op je partner? Nog even geduld, je bent al in de dertigste week van je zwangerschap!
 
Het laatste donshaar dat je baby nog op zijn lijf heeft, begint los te laten en komt in het vruchtwater terecht. Omdat je baby daar soms slokjes van neemt, komt het uitgevallen donshaar in zijn darmpjes terecht. Zo worden die ook alvast getraind.


Eenendertig weken zwanger … Hoe verder je komt, hoe sterker de behoefte wordt om alles in orde te hebben voor de geboorte van jullie kind. Regel praktische dingen zo snel mogelijk, dan kun je straks onbezorgd van je zwangerschapsverlof genieten.
   
Je baby gaat in de komende weken zijn definitieve positie voor de geboorte innemen, maar hij heeft tot de vierendertigste week nog genoeg ruimte om te kunnen koppeltjeduikelen.

31
32

Het wordt steeds zwaarder om je kind te dragen. Je lichaam gaat aan alle kanten protesteren. Maar nog even volhouden, je bent al tweeëndertig weken zwanger: je hebt bijna verlof!
   
Hik! Je buik schudt helemaal heen en weer als je baby de hik heeft. En dat zal best vaak zijn, want hij drinkt veel en gulzig van het vruchtwater.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT