MAAND 6

Die roze wolk waar iedereen het altijd over heeft, is niet áltijd zo roze als wordt voorgespiegeld. Het is heel normaal om af en toe wakker te liggen van wat er allemaal gaat veranderen als de baby er straks is.
 
Vanaf nu, de eenentwintigste week van je zwangerschap, komt je baby elke week zestig gram aan. Zelf kun je ook een groeispurt maken, er kan wel een pond per zwangerschapsweek bijkomen!

21
22

Als jij in beweging bent, wordt je baby in slaap gewiegd. Neem je even rust, dan wordt hij wakker en begint hij te bewegen. Dat kan weleens lastig zijn als je wilt gaan slapen.

 

De bewegingen van je baby worden rond de tweeëntwintigste week steeds gedetailleerder. Zo knijpt hij regelmatig zijn handen samen tot vuistjes, waarmee hij jou een stomp kan geven.


Kun je het geloven? Je bent al drieëntwintig weken zwanger! De zwangerschapskwaaltjes van de eerste drie maanden zijn allang vergeten. Hopelijk ben je aan het genieten van het groeien van je zwangere buik, want over een paar weken kunnen nieuwe ongemakken om de hoek komen kijken.

De longblaasjes van je baby openen zich pas bij de eerste ademteug na de geboorte. Maar door nu al af en toe vruchtwater in de longen te laten, oefent hij het ademhalen.

23
24

Begin je al een aardige huismus te worden? ’s Avonds de deur uitgaan hoeft van jou waarschijnlijk niet meer zo nodig; je zit liever gezellig thuis op de bank. De nesteldrang begint toe te slaan!
 
Het is de vierentwintigste week van je zwangerschap! Je baby is nu zo groot en sterk, dat niet alleen jij maar ook anderen hem kunnen voelen – of zelfs zien – bewegen.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT