MAAND 5

Comfort, daar draait het nu om. Je bent nu zeventien weken zwanger. Je gewone broeken kun je waarschijnlijk niet meer aan, dus het wordt tijd voor positiekleding.  
De oogleden van je baby zijn nog dicht, maar hij kan al wel licht van donker onderscheiden. Een felle lamp (van de zonnebank bijvoorbeeld) kan hij niet echt waarderen.

17
18

Voel jij je baby al bewegen in je buik? Vertel je partner hoe het voelt, want het duurt nog even voordat hij het van de buitenkant kan voelen.
 
De zintuigen van je baby zijn volop in ontwikkeling. Hij kan het voelen als jij of je partner over je buik streelt. Misschien reageert hij er zelfs op!


Negentien weken zwanger en je wordt steeds zwaarder en ronder. Je merkt dat je je moet aanpassen aan je veranderende lichaam. Let goed op je houding, neem voldoende rust, maar blijf ook bewegen. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn fijn om te doen.
  
Het donshaar dat je baby over zijn hele lichaam had, kan nu beginnen uit te vallen. Daarvoor in de plaats gaat zijn echte haar groeien. Op zijn hoofd, maar ook zijn wenkbrauwen zullen verschijnen.

19
20

Gefeliciteerd! Twintig weken zwanger: je bent al op de helft van je zwangerschap! Het is tijd voor je twintigwekenecho. Met je goed zichtbare buik zul je vast veel reacties uit je omgeving krijgen. Geniet ervan!
  
Je baby maakt wel tweehonderd bewegingen per dag. Die voel je niet allemaal, maar als je rustig zit of ligt, zul je hem goed kunnen voelen bewegen.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT