MAAND 3

Al helemaal gewend aan het feit dat je al negen weken zwanger bent? Waarschijnlijk begint het besef nu pas goed te komen, omdat je je op en top zwanger voelt.
 
Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken. In deze negende week ontstaan de heupen, knieën, enkels, ellebogen en schouders.

9
10

Wat zal het worden: een meisje of een jongen? De zaadballetjes of eierstokken zijn in ontwikkeling, maar nog niet te zien op de termijnecho.
 
Je baby is nu geen embryo meer, maar een foetus. Alles wat een mensje nodig heeft, is nu al aanwezig. Ook het haar, de nagels en zelfs de aanleg voor zijn tandjes zijn al gemaakt.

Je bent nu elf weken zwanger! Heb jij de eerste babysokjes al gekocht of wacht je daarmee tot de ‘magische’ grens van drie maanden? Nog even geduld.
 
Je baby heeft het druk met heen en weer zwemmen in jouw baarmoeder. Zijn hoofd is net zo groot als zijn lijf en zijn gezichtje begint langzaam vorm te krijgen. 

11
12

De twaalfde week van je zwangerschap, oftewel de laatste week van het eerste trimester is aangebroken. Als de termijnecho deze week goed blijkt te zijn, mag je het eindelijk van de daken schreeuwen: je bent zwanger!
 
Het minimensje in je buik grijpt gretig om zich heen met zijn handjes. Dat hij soms de navelstreng te pakken krijgt, kan geen kwaad. Die is gemaakt van stug en stevig weefsel.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT