MAAND 2

Er is nog niets aan je te zien. Maar nu je vijf weken zwanger bent, gebeurt er al wel van alles in je lijf. Welkom op de roze wolk!
 
Je baby is nu zo groot als een muisje en is zich druk aan het ontwikkelen. In deze vijfde week van je zwangerschap wordt er een begin gemaakt met de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel.

5
6

Inmiddels heb je even de tijd gehad om te wennen aan het idee dat je zwanger bent. Mooi en spannend tegelijk!
   
Je kind wordt in deze zesde week van je zwangerschap een embryo genoemd. Nu wordt de basis aangelegd voor de maag, darmen, nieren en longen. Ook het hartje begint al met kloppen.

Je baby groeit heel hard: hij is na zeven weken al één cm lang! De op hol geslagen hormonen in je lijf zorgen voor de eerste zwangerschapskwaaltjes.
 
De handjes en voetjes worden zichtbaar en ook het gezicht krijgt al vorm: de ogen, neus en mond krijgen gestalte. Gek idee: de hersenen zijn al helemaal aangelegd.

7
8

Heb je het idee dat na acht weken je buik al groeit? Dat kan hoor. Het is alleen niet je baarmoeder die je ‘ziet’. Het zijn je darmen, die opzetten door de zwangerschapshormonen.
 
In de achtste week van je zwangerschap wordt een begin gemaakt met de vorming van het skelet. De nieren en lever zijn aangelegd en je baby kan zijn armen en benen bewegen. Dat zou je op een echo kunnen zien, maar voelen doe je dat nog lang niet.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT