Nee, in de eerste twee weken van je zwangerschap ben je nog helemaal niet zwanger. Week één begint namelijk op de eerste dag van je laatste menstruatie! Voor de berekening van de vermoedelijke geboortedatum (en het begin van je zwangerschapsverlof) wordt deze dag aangehouden.

1
2

Deze week heb je kans om zwanger te worden. Ergens tussen de negende en veertiende dag na de eerste dag van je laatste menstruatie is de kans op bevruchting van een eitje het grootst. Maar omdat niet iedere menstruatiecyclus hetzelfde is, is er een marge. 

Jazeker, nu ben je zwanger (al weet je het nog niet). Binnen in je buik zijn een eicel van jou en een zaadcel van je partner versmolten. Nog niet te zien met het blote oog, maar dit wordt echt een baby: jullie baby!

3
4

Niet ongesteld geworden deze week? Dan zou je best eens zwanger kunnen zijn. Is je zwangerschapstest positief, dan ben je al vier weken zwanger. Gefeliciteerd! 
 
Het vruchtje dat in je buik groeit, is misschien nog maar zo groot als een speldenknop. Toch bestaat het al uit duizenden cellen, verdeeld in drie groepen. Een groep gaat de baby vormen, de andere twee groepen de placenta en de vliezen.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT