INTAKE

Iedereen heeft recht op goede zorg en op een goede start.

POSTCODE CHECK
 

Beoordeling
Cliënten beoordelen onze kraamverzorgenden met gemiddeld
sterren39,3-voor-sidbare
Ervaar hetzelfde

INTAKE

Iedereen heeft recht op goede zorg en op een goede start. Jouw gezin zo goed mogelijk op weg helpen met de pasgeborene heeft onze hoogste prioriteit.

Het intakegesprek heeft als doel je zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraamperiode. Tijdens de intake gaan we in op zaken als:

 • informatie omtrent Kraamzorg Mijn Baby;
 • jouw persoonlijke situatie;
 • jouw wensen en behoeften;
 • (Borst)voeding;
 • ziekenhuis- of thuisbevalling;
 • aantal uren en dagen kraamzorg;
 • de Arbo-check;
 • taken van de kraamverzorgende;
 • verzekering en/of eigen bijdrage;
 • het zorgplan.

Aan de hand hiervan bepalen we hoeveel uren zorg je ontvangt en hoe de zorg eruit gaat zien. We proberen zo flexibel mogelijk te zijn door onze kraamzorg zoveel mogelijk in te richten naar jouw behoeften en wensen, en constant te waken over de kwalitatieve zorg.

Kraamzorg Aanvragen

WANNEER?

Rond de zesde maand van je zwangerschap ontvang je een telefoontje van de zorgcoach voor het inplannen van het intakegesprek. Dit intakegesprek vindt plaats in de zesde of zevende maand van je zwangerschap.

ZORGCOACH

De intake wordt uitgevoerd door de zorgcoach. Zij is vanaf het moment van inschrijving je vaste contactpersoon voor het beantwoorden van je vragen en het geven van tips en advies.

THUIS OF TELEFONISCH?

Bij een eerste kindje of bij bijzondere omstandigheden komen we altijd op huisbezoek. Bij een tweede of daaropvolgend kindje hangt het van je zorgverzekering af of de intake telefonisch gebeurt of dat er weer een huisbezoek plaatsvindt. Bij een huisbezoek zal de zorgcoach zich altijd identificeren als medewerker van Kraamzorg Mijn Baby.

AANTAL UREN KRAAMZORG

Wanneer je borstvoeding geeft, krijg je 49 uren kraamzorg, verdeeld over 8 dagen. Geef je kunstvoeding, dan worden er 45 uren vergoed.

De kraamverzorgende en de verloskundige of huisarts beoordelen hoeveel zorg er in jouw kraamtijd nodig is. De indicatie hiervoor wordt op drie momenten gesteld:

 1. tijdens de intake;
 2. kort na de bevalling door de kraamverzorgende in overleg met de verloskundige en/of huisarts;
 3. op de derde of vierde dag van de kraamtijd door de kraamverzorgende in overleg met de verloskundige en/of huisarts.

Als je de negende en tiende dag van je kraamtijd nog zorg nodig hebt, zal de verloskundige en/of huisarts hiervoor de indicatie stellen.

Heb je geen medische of sociale indicatie, maar wil je tóch meer kraamzorguren, gewoon omdat je dat prettig vindt? Wij bieden je dan de mogelijkheid om die extra uren tegen een aantrekkelijk tarief bij ons in te kopen. 

DUBBEL GELUK?

Zwanger zijn van een tweeling is dubbel geluk! Je zult je echter af en toe ook afvragen hoe je het straks allemaal gaat organiseren. Gelukkig mogen we bij de geboorte van een tweeling extra zorg bieden. Ongeacht of je een aantal dagen in het ziekenhuis verblijft, mogen we je in ieder geval twee uur per dag extra zorg geven. Ook heb je recht op zorg tot en met de tiende dag! Zo heb je meer tijd om te herstellen van je zwangerschap en bevalling. En er is meer ruimte om samen met de kraamverzorgende te kijken hoe je weer wat structuur kunt brengen in het compleet andere leven dat je met de tweeling hebt.

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT