BEVALLING

Bevallingslijn 24/7 bereikbaar

POSTCODE CHECK
 

Beoordeling
Cliënten beoordelen onze kraamverzorgenden met gemiddeld
sterren39,3-voor-sidbare
Ervaar hetzelfde

BEVALLING

Tijdens je zwangerschap leef je toe naar het moment dat je je kindje zelf in je armen kunt houden. De bevalling hoort erbij, maar wordt door sommige aanstaande moeders ook als heel spannend ervaren. Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat je je gedegen voorbereidt. Ook een goede ondersteuning zodra de bevalling zich aankondigt, draagt bij aan een voorspoedig verloop ervan. Het is daarom belangrijk om al tijdens de zwangerschap na te denken over waar en hoe je wilt bevallen. Wil je graag thuis bevallen? Of heb je een medische indicatie en moet je naar het ziekenhuis? Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Overleg met je verloskundige wat jouw wensen zijn. Hierna vind je alvast wat informatie over de verschillende mogelijkheden.

Kraamzorg Aanvragen

THUISBEVALLING

Zet jij je kindje het liefst in een vertrouwde omgeving op de wereld? Je bent niet de enige. Nog steeds kiest 30% tot 35% van alle zwangere vrouwen voor een thuisbevalling. Gelukkig hebben onze kraamverzorgenden ruime ervaring met thuisbevallingen. En natuurlijk hebben zij ook de nodige kwalificaties. De verloskundige of huisarts zal aangeven wanneer de kraamverzorgende gebeld moet worden. Meestal is ze uiterlijk een uur voor je bevalling bij je thuis.

ASSISTENTIE BIJ DE THUISBEVALLING

De kraamverzorgende legt alle benodigde spullen (als dit nog niet gedaan is) klaar voor de bevalling. Ze biedt je ondersteuning en assisteert de verloskundige tijdens je bevalling. Ook zal ze jou (en je partner) op je (jullie) gemak stellen en zorgen voor een ontspannen sfeer. Na de bevalling verzorgt ze jou en je baby en ze blijft tot zeker twee uur na de bevalling aanwezig.

ZIEKENHUISBEVALLING

Veel vrouwen kiezen er tegenwoordig voor om in het ziekenhuis te bevallen. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat je klein behuisd bent, omdat de verloskundige niet snel bij jouw woning kan komen of gewoon omdat het je een veilig gevoel geeft. Je verloskundige zal dit met je bespreken tijdens een van de controles.

POLIKLINISCHE BEVALLING

Als je ervoor kiest om in het ziekenhuis of in een geboortecentrum te bevallen en je hebt geen medische indicatie, dan kies je voor een poliklinische bevalling. Je eigen verloskundige begeleidt dan de bevalling in het ziekenhuis/geboortecentrum. Hierbij wordt zij ondersteund door de verpleegkundige van het ziekenhuis of door de kraamverzorgende die werkzaam is in het geboortecentrum. 

ZIEKENHUIS BEVALLING MET MEDISCHE INDICATIE

Als je een medische indicatie hebt, beval je onder begeleiding van de gynaecoloog. De gynaecoloog wordt geassisteerd door de verpleegkundige van het ziekenhuis.

Kies je ervoor om in het ziekenhuis te bevallen? Informeer ons dan meteen als bekend is wanneer je naar huis mag. Wij zorgen ervoor dat je kraamverzorgende voor je klaarstaat als je thuiskomt!

CONTACTGEGEVENS

Kraamzorg Mijn Baby
Stadhoudersweg 6b
3039 CA Rotterdam
T: 088 06 06 700
E: info@kraamzorgmijnbaby.nl

         

STUUR EEN BERICHT